Banner

Völgyi Péter: Maximálisan bízom a játékosaimban és a szurkolóinkban

Szerző: amigeleken.hu | 2024-04-30 20:48:00

Sajtófigyelő - wbasket.hu


Szerdán elrajtol a DVTK HUN-Therm és a SERCO UNI-Győr bajnoki döntője. Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharcában a pályaelőny az alapszakaszgyőztes DVTK-nál van, mely hazai porondon egész szezonban mindössze két alkalommal talált legyőzőre. A diósgyőriek fennállásuk hatodik bajnoki fináléjára készülnek. A Magyar Kupát már négy alkalommal is sikerült elhódítani, bajnoki címet viszont még nem szerzett a gárda.

A döntő kezdete előtt a wbasket.hu Völgyi Pétert, a DVTK HUN-Therm vezetőedzőjét kérdezte a várakozásairól.


A DVTK az elődöntőben a Sopron Basket csapatát múlta felül 2-0-ra. A DVTK Arénában 76-54-re, Sopronban 74-60-ra diadalmaskodtak a diósgyőriek. Minden évben fontos kérdés, de idén még hatványozottabban, hogy minként tudják a csapatokat a szüneteket megtölteni és utána milyen formában jönnek vissza. Áprilisban ugyanis az elődöntőket megelőzően háromhetes szünet volt a 3×3-as olimpiai selejtező miatt.


„Nagy energiával, akarattal, koncentrációval tért vissza a csapat. Meggyőző játékkal sikerült az elődöntőt lehozni. Büszke vagyok a játékosaimra, mindenki mozgósította minden energiáját. Látszik a játékunkon, hogy jóval frissebbek vagyunk, mint voltunk a februári, márciusi időszakban. Bízom benne, hogy ez a frissesség és fókusz immár kitart a bajnokság végiéig.

Három győzelemre van mindkét csapat a bajnoki címtől. Nekünk azzal, hogy hazai pályán tudunk kezdeni és a január óta sérült Toman Petrát leszámítva mindenki egészséges, olyan előnyeink vannak, amit szeretnénk megragadni és kihasználni.”



A bajnoki alapszakaszban december 3-án és márciusi 9-én találkoztak a döntő résztvevői. A DVTK hazai pályán 97-72-es sikert aratott. A tavaszi győri találkozón pedig Lelik Réka máig emlékezetes utolsó másodperces triplájával ünnepelhettek 75-74-es győzelmet. Ezen felül a Magyar Kupa elődöntőjében is összecsapott a két gárda. Akkor 80-69-re diadalmaskodott a DVTK.


„A mérkőzések tapasztalatait beépítjük a felkészülésbe. Olyan szempontból vissza lehet kanyarodni ezekhez, hogy ott a tudat: az idei évadban három alkalommal már sikerült legyőzni a Győrt. Ezt nevezhetjük a harmadik olyan elemnek, amire építkezhetünk a döntő előtt.



Sok a kérdőjel a finálé előtt, egy viszont biztos, hogy 10 év után új bajnokot avatnak hazánkban. A DVTK először, a Győr másodszor érhet fel a csúcsra. Óriási lehetőség kapujában a felek. A lehetőség azonban sokszor nyomásba, plusz lelki teherbe csaphat át.

„Jól fogják kezelni a lányok a döntőben ezt a szituációt. A szezon eleje óta egységes a csapatunk. Ezt kell tovább vinni, megtartani. Nem hiszem, hogy ilyen szempontból bármi probléma lehet. Saját magunkra kell koncentrálni, a saját játékunkat kell játszani.” – mondta Völgyi Péter, aki a DVTK szempontjából így fogta meg a finálé kulcsát:

Védekezésben a Győr legnagyobb fegyvereinek hatástalanítása, a külső dobások megszűrése és a gyors kosarak megvédése a legfontosabb és egyben legnehezebb feladatunk. Összességében mindkét csapat gyors kosárlabdát játszik, viszont ez nem mehet át kapkodásba. Nem véletlen, hogy ez a két együttes jutott a döntőbe egy végigjátszott Euroliga szezon után. A Győr magabiztos volt az alapszakaszban és nagyon jól játszott a Szekszárd elleni elődöntőben. Nem altat el bennünket a tény, hogy lesznek hiányzóik, így is nagyon erős a keretük. Kemény csatára számítok, de maximálisan bízom a játékosaimban és a szurkolóinkban.


Tovább a wbasket.hu-ra >>>>>>>>


forrás: wbasket.hu

fotó: jaboers



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...